Proběhl závěrečný výběrový kemp hráčů ročníku 2007

Proběhl závěrečný výběrový kemp hráčů ročníku 2007

Aleš Roll
28.05.2020
Jihlava

Na kemp na Hanesově Mlýně bylo pozváno 31 hráčů z nichž vykrystalizuje složení U 14 pro nadcházející školní rok v Akademii.

„Dva roky jsme sledovali hráče v okresních a krajských výběrech, nakonec jsme oslovili 31 hráčů, ale finální výběr kluků, kteří do akademie nastoupí, bude užší,“ říká Marek Hábl, šéftrenér jihlavské Regionální fotbalové akademie.

Vedle sportovních schopností a fotbalových dovedností je rozhodujícím faktorem při výběru charakter hráče. Právě tomu byl uzpůsoben čtyřdenní kemp, jehož součástí byly fotbalové tréninky, testy rychlosti, vyjížďky na kolech (včetně horské časovky), orientační závod, ale i sociálně-společenské aktivity.

Ne všichni jsou připraveni podřídit se režimu v akademii. Pro dospívající je v současné době důležitá volnost, v níž se cítí komfortněji, než když mají organizovaný čas. „Chceme hráče, kteří zvládnou režim akademie. Snoubí se v tom všechno – práce ve škole, přístup k tréninku a životu obecně, životospráva… Pak samozřejmě záleží na fotbalových kvalitách. Ale to jde ruku v ruce s těmi předchozími aspekty,“ dodává Marek Hábl.

V průběhu kempu proběhla také beseda s mladým brankářem Ondřejem Mastným, absolventem RFA Kraje Vysočina, který je v současnosti členem mládežnické akademie Manchesteru United. S hráči se podělil nejen o své zkušenosti s regionální akademií. Nechal je i nahlédnout do zákulisí “světového” klubu. “Nebýt mého vstupu do regionální fotbalové akademie, pravděpodobně bych dnes neměl šanci být, tam kde jsem. I když jsem teprve na začátku cesty za svým snem, RFA mi ale dala šanci se mu přiblížit,” uvedl mimo jiné Ondřej.

Vybraným hráčům bude v nejbližší době nabídnuto uzavření smlouvy o působení hráče v RFA Kraje Vysočina. I ti, kterým aktuálně akademie nabídnuta nebude, budou nadále sledováni a můžou do RFA vstoupit později.

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS