Šéftrenér RFA Ústeckého kraje odchází do Slavie

Šéftrenér RFA Ústeckého kraje odchází do Slavie

Aleš Roll
24.06.2020
Teplice
FAČR

Šéftrenér Regionální fotbalové akademie Ústeckého kraje Tomáš Heidenreich končí ve své funkci. Dlouhodobou koncepční práci akademií FAČR ocenila pražská Slavia a nabídla mu, aby se stal šéftrenérem její mládeže.

Tomáš Heidenreich byl u projektu Regionálních fotbalových akademií FAČR (RFA) od počátku. RFA Ústeckého kraje vedl čtyři roky a nyní má možnost řídit kompletní výchovu mládeže ve Slavii.

„Tomáš dostal moc hezkou nabídku, musím mu poděkovat za velmi dobrou práci, kterou v teplické akademii odváděl, a přeju mu hodně štěstí v další kariéře,“ uvedl Karel Poborský, ředitel Úseku talentované mládeže a šéf RFA FAČR.

Nabídka pro Heidenreicha od Slavie, která na české klubové scéně patří ke špičce ve výchově mládeže, vrhá dobré světlo i na práci akademií. „Je to naše dobrá vizitka. Těší nás, že klub jako Slavia si uvědomil, že děláme něco systematicky a dlouhodobě a jsme rádi, že se jim naše práce líbí,“ doplnil Poborský.

Heidenreich se na novou kariérní výzvu těší a sám si uvědomuje, jak ho projekt regionálních fotbalových akademií za čtyři roky profesně posunul.

„Obrovsky si vážím toho, že jsem v tomto projektu mohl být, moc jsem se tady naučil a teď to budu předávat dál. Před čtyřmi lety jsem byl osloven, že budeme měnit výchovu fotbalové mládeže v České republice, a musím říct, že se nám to dařilo. Měnili jsme přístup k hráčům, k trenérům, měnili jsme prostředí pro výchovu fotbalistů. Když se člověk obklopí odborníky a vytvoří svobodné kreativní prostředí, které umí reagovat na moderní trendy, dají se dělat velké věci. V akademiích se nám toto dařilo, a proto na ně budu vzpomínat jen v dobrém,“ uvedl Heidenreich.


„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS