Tadeáš Vachoušek si připsal první start v lize

Tadeáš Vachoušek si připsal první start v lize

Aleš Roll
22.04.2021
Teplice
FAČR

Absolvent Regionální fotbalové akademie Ústeckého kraje Tadeáš Vachoušek si připsal první start v nejvyšší soutěži. Sedmnáctiletý útočník nastoupil za Teplice v domácím utkání proti Plzni (0:1). Na lavičce byl připraven i další z absolventů Matyáš Korselt.

Tadeáš Vachoušek už si za A-tým připsal celkově třetí start, ty předchozí však byly v MOL Cupu, v osmifinále proti Brnu a ve čtvrtfinále proti Mladé Boleslavi střídal v závěru a odehrál v součtu 15 minut.

Ve středu na domácím stadionu nastoupil poprvé ve Fortuna lize. Deset minut před koncem ho poslal teplický kouč Radim Kučera na hřiště, aby se pokusil zvrátit nepříznivý stav 0:1, nepovedlo se to ale ani Vachouškovi ani nikomu jinému.

Prvoligový start je ovšem pro teprve sedmnáctiletého mládežnického reprezentanta úspěch. Rádi jsou i v Regionální fotbalové akademie Ústeckého kraje (RFA), která mu v kategoriích U14 a U15 pomohla ve fotbalovém rozvoji.

„První start Tadeáše v lize nás moc těší, je to výsledek práce našeho realizačního týmu a celkově je to dobrá vizitka projektu regionálních fotbalových akademií Fotbalové asociace České republiky,“ říká Marek Vait, šéftrenér RFA.

Duel Teplice-Plzeň komentoval na stanici O2 Radek Šilhan, který je zároveň manažerem RFA Ústeckého kraje. „Tadeáš tam měl jeden hezký kontakt s míčem a vybojoval pro Teplice rohový kop. Bylo vidět, že se v sedmnácti nebojí jít do fyzického střetu se soupeřem. Je to fotbalista, s míčem mu to šlo vždy, a i během těch několika minut to ukázal,“ popisuje Šilhan postřehy přímo ze zápasu.

Regionální akademie si v zápase připsaly ještě jeden úspěch a premiéru. Na lavičce A-týmu Teplic byl poprvé v kariéře připraven naskočit i další absolvent RFA Ústeckého kraje, sedmnáctiletý záložník Matyáš Korselt.

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS