Kemp reprezentace U15 i s hráči a šéftrenérem RFA Plzeň

Kemp reprezentace U15 i s hráči a šéftrenérem RFA Plzeň

Aleš Roll
26.05.2021
Plzeň
FAČR

Dlouhá pauza je u konce. Po osmi měsících koronavirového půstu se opět sešla reprezentace do 15 let. V Horním Bezděkově a Braškově se uskutečnil 4. výběrový kemp, na němž se ukázali nejlepší hráči z Prahy, Plzeňského a Karlovarského kraje.

Národní tým do 15 let je nejmladší reprezentační kategorií pro fotbalisty. Trenér Karel Havlíček vidí na pěti výběrových kempech asi 140 hráčů. Tyto kempy jsou dvoudenní a jsou rozděleny podle regionů.

Na podzim proběhly tři výběrové kempy, kvůli koronavirové pauze se dojíždí cyklus až nyní. V pořadí čtvrtý výběrový kemp hostil hráče z velice silného regionu – z Prahy a z Plzeňského a Karlovarského kraje.

„Všichni jsme rádi, že už se mohou reprezentační srazy pořádat, ta přestávka už byla strašně dlouhá,“ uvedl Karel Havlíček, který pro tento výběrový kemp U15 vybral místo nedaleko Kladna, Horní Bezděkov a hřiště v Braškově.

Hráči pozváni na tento výběrový kemp podle něj ukázali velkou kvalitu. „Z tohoto kempu má několik hráčů šanci dostat se do finálního výběru dvaceti jmen pro národní tým U15,“ řekl reprezentační trenér Havlíček.

Velice zajímavé bylo také závěrečné utkání, v němž se střeli červení proti bílým a které skončilo výsledkem 4:3. „Zápas byl výborný, dramatický až do konce. Byly tam velmi dobré individuální výkony, ale zvítězil týmový výkon červených,“ hodnotil duel reprezentační trenér.


Pro hráče to byla první příležitost, kdy mohli obléct reprezentační dres. Zpočátku je proto svazovala nervozita, v zápase z nich ale definitivně spadla. „Byla tady super parta a všichni jsme si to užili. V zápase jsem dal dva góly, jsem spokojen, ale je to zásluha celého týmu. Je skvělé na sobě mít reprezentační dres, je to sen každého kluka už od mala,“ usmíval se David Hájek, útočník SK Slavia Praha.

Již tento víkend (29.-30.5.) proběhne poslední výběrový kemp v Břeclavi, tentokrát určený pro hráče Kraje Vysočina, Jihomoravského a Zlínského kraje. Ve druhém červnovém týdnu se již pak finální výběr těch nejlepších hráčů ve věkové kategorii do 15 let utká ve dvou přípravných utkáních se Slovenskem.

Výběrových kempů už se jako pozorovatel zúčastňuje také budoucí trenér reprezentace do 16 let Petr Havlíček, který tým převezme již v červenci, kdy ho čeká první turnaj – Memoriál Františka Harašty na jižní Moravě.

ČR červení – ČR bílí 4:3, hráno 2x40. Branky: Hájek (2x), Saal z pen., Tesař – Rus, Konečný, Tošnar.

Sestava červení: Sládek – Ho, Svoboda, Šimr, Tesař – Chalupa – Kucharik, Saal – Bouchner, Hájek, Kyzlink. Střídali: Zima, Liška, Hataš. Trenéři: Piták, Zákostelský.

Sestava bílí: Jovanovski – Holub, Volfík, Konečný, Piták – Demmer – Feit, Dufek – Herák, Rus, Tošnar. Střídali: Havránek, Krahula, Sutr. Trenéři: Vlček, Strnad.


Hráči RFA Plzeňského kraje na kempu reprezentace U15 v Horním Bezděkově:

Jan Sutr, Petr Volfík, Jakub Chalupa (všichni Viktoria Plzeň), Jakub Kucharik (Baník Sokolov)

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS