Dotace Moravskoslezského kraje

Dotace Moravskoslezského kraje

Vladimír Vyrobik
10.09.2021
Ostrava

Na základě memoranda o podpoře projektu Regionální fotbalové akademie Moravskoslezského kraje a realizaci jejích programů byla na období 1.8.2021 - 31.7.2022

poskytnuta dotace z rozpočtu Moravskoslezského kraje ve výši 3.000.000 Kč.

Tato dotace bude využita na ubytování a stravování hráčů Regionální fotbalové akademie Moravskoslezského kraje a na odměny vychovatelů zajišťujících dohled na internátu RFA v Ostravě. Díky této dotaci je zajištěna strava na ZŠ Dělnická v Karviné, kde jsou realizovány snídaně, svačiny, obědy a II. svačiny, strava na SŠTaS v Karviné, kde probíhají večeře a II. večeře, ubytování žáků v prostorách kolejí Slezské univerzity v Karviné.

Dále pak ke stravování žáků RFA na ZŠ Slezská v Ostravě kde jsou zajišťovány obědy, stravování v areálu Bazaly v Ostravě kde jsou zajišťovány snídaně, svačiny a večeře (ty pouze pro žáky ubytované na internátu), ubytování na kolejích Ostravské univerzity v Ostravě a odměny vychovatelů na internátu RFA v Ostravě.

Tímto jsou zajištěny velmi důležité podmínky spojené se zázemím a provozem dle celorepublikových principů RFA. Přijatá dotace z rozpočtu Moravskoslezského kraje přispívá zásadní měrou k realizaci celého projektu pro celkově 59 nadaných fotbalistů z Moravskoslezského kraje ve věku 13-15 let.

stravovani Bazaly snidane.JPG

ubyrovani.png


„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS