Stravování akademiků

Stravování akademiků

Vladimír Vyrobik
16.01.2022
Ostrava

Od září 2021 se stravovací režim akademiků v ostravské RFA mírně odchýlil od zaběhnutých zvyklostí.RFA navázala spolupráci s novým nájemcem jídelny na Bazalech, firmou 4Hospitality s.r.o.

Podrobnosti vysvětluje ředitel RFA Ostrava Tomáš Bernady. „V průběhu jara 2021 jsme byli postaveni před nutnost vyřešit situaci se stravováním jinde než na ZŠ Bohumínská. Po jednáních s několika subjekty, jejichž nabídky byly opravdu velmi korektní a vstřícné jsme se finálně dokázali domluvit, za vydatné pomoci členů Správní rady Nadačního fondu Regionální fotbalové akademie Moravskoslezského kraje, na spolupráci s firmou Davida Valíčka, která si vzala pod svoji organizaci celou kuchyni v prostorách jídelny v areálu Bazaly."

Od září se tedy kluci s výjimkou oběda, který zůstal ve škole, stravují na Bazalech. Tento režim se jeví jako velmi přínosný a přináší výhody v časovém rozvrhu dne, kdy odpadají ztrátové časy při přesunech, zejména v odpoledních hodinách. V praxi to vypadá tak, že ráno se všichni společně sejdeme na snídani na Bazalech, následuje buď tréninková jednotka nebo přesun do školy, svačiny kluci buď konzumují po tréninku nebo si balíčky odnášejí s sebou. Obědvají ve škole a odpolední svačina už znovu probíhá na Bazalech, stejně jako večeře pro ubytované žáky. Kluci mají možnost stravování v opravdu vysoké kvalitě, o čemž svědčí i skutečnost, že večeře si často odebírají i ti, kteří ubytovaní nejsou, ale výborná strava je láká. Na rozmanitosti a správném celkovém vyvážení stravy se podílí samozřejmě také nutriční specialistka FAČR p. Klára Coufalová.
Celkový režim stravy v RFA svými dotačními prostředky zajišťuje Moravskoslezský kraj a v rámci jídelny na Bazalech se na chodu podílí finančně i městský obvod Slezská Ostrava, za což jmenovaným subjektům moc děkujeme.“


713bc30f-218b-4f87-85cc-2f8a15b09901.jfif

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS