Výběr ročníku 2008 do RFA Moravskoslezského kraje

Výběr ročníku 2008 do RFA Moravskoslezského kraje

Aleš Roll
19.05.2021
Karviná
Ostrava

V jarních měsících má realizační tým Regionální fotbalové akademie Moravskoslezského kraje vždy napilno. Kromě postupně rozrůstající se sportovní aktivity se žáky ročníku 2006 a 2007, probíhá také výběr kádru ročníku 2008, který bude do akademie nastoupí 1. září.

Postup výběru hráčů vysvětluje výkonný ředitel RFA Moravskoslezského kraje Tomáš Bernady:

„I v letošním problematickém období samozřejmě musí proběhnout výběr nastupujícího ročníku. Je poněkud odlišný než v minulých letech, a to ve dvou zásadních věcech. Po jednáních se všemi zainteresovanými subjekty jsme museli přistoupit k úpravě fungování RFA v Moravskoslezském kraji. Ročník 2008 vybíráme už jen do jedné RFA, a to do Ostravy.

2020-web-bernady-tomas-1.jpgS karvinskou stranou došlo ke korektní dohodě o postupném utlumování režimu ve školním roce 2021/22 až po uzavření RFA v Karviné k datu 30.6.2022. Karvinský mládežnický fotbal nebude nijak zásadně ochuzen, protože tady návazně vzniká klubová akademie.

V této souvislosti se jeví, že výběr ročníku 2008 do RFA v Ostravě bude opravdu velmi silný a přinese zdravé konkurenční prostředí. V těchto dnech probíhají schůzky s oslovenými kandidáty i jejich rodiči. Také prostřednictvím kempových tréninků bychom chtěli mít tým sestaven v závěru května.

Děkujeme i tímto za vstřícnost a spolupráci klubům, kdy vzhledem k pozastavení žákovských soutěží dochází ještě k detailnějšímu rozboru situace a sportovních i charakterových vlastností hráče s klubovými trenéry.“

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS