Výběrový kemp v Trutnově

Výběrový kemp v Trutnově

Michal Ponížil
13.10.2021
Olomouc

Ve dnech 5. a 6.10. se nominovaní hráči naší akademie zúčastnili reprezentačního kempu v Trutnově, jehož součástí byla, kromě tréninku, i dvě utkání nedaleko polské Wroclawi s výběrem fotbalového svazu Dolního Slezska. K původně nominovaným hráčům byl na poslední chvíli doplněn i Jakub Andrýsek, a tak bylo hráčů nakonec osm.

o prvního utkání zasáhli Jakub Körner, Martin Ptáčník a Dominik Vojtek, ve druhém utkání se představili Patrik Siegl, Maksym Synevych, Jakub Andrýsek, Martin Trunda a Roman Čtvrtlík. První utkání skončilo remízou 2:2, druhé potom český výběr prohrál 1:6.

„Polský soupeř byl velice kvalitní, a důkladně nás prověřil, pro všechny to byla obrovská zkušenost, obě utkání nám jasně ukázala, že je před námi ještě velký kus práce. Klukům přeji, aby co nejvíce zkušeností přenesli do tréninků a utkání, a aby tato pozvánka nebyla poslední.“ zhodnotil akci trenér Lukáš Plšek.

Podobných kempů je v úvodu budování nového reprezentačního týmu kategorie U15 celkem pět, a hlavní trenér Karel Havlíček se svými asistenty Karlem Pitákem a Josefem Vlčkem na nich přivítají bezmála 140 hráčů.

Kromě Lukáše Plška se kempu zúčastnili z našeho realizačního týmu také Zbyněk Telíšek jako trenér brankářů a Jakub Kastelík v pozici fyzioterapeuta.

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS