Kryštof Daněk opět zářil

Kryštof Daněk opět zářil

Aleš Roll
08.02.2021
Olomouc
FAČR

Činnost Regionálních fotbalových akademií FAČR je sice nyní omezená, jejich absolventi ale na sebe upozorňují. V posledním kole Fortuna ligy opět zazářil Kryštof Daněk ze Sigmy Olomouc, příležitost však dostali i další.

Olomoucký odchovanec Kryštof Daněk, který je absolventem Regionální fotbalové akademie Olomouckého kraje, se stává v osmnácti letech důležitým prvkem sestavy Sigmy. Proti Spartě nastoupil v neděli potřetí za sebou v základní sestavě, podruhé odehrál celé utkání, a hlavně opět vstřelil gól.

Před dvěma týdny se Daněk radoval z premiérové trefy v nejvyšší soutěži, v neděli se na domácí půdě proti celku z Letné prosadil znovu. V 9. minutě utkání otevřel skóre zápasu, když si naběhl na prudký přízemní centr spoluhráče Tomáše Zahradníčka z pravé strany a nekompromisně tvrdou ranou pod břevno zakončil.

Kryštof Daněk byl v utkání aktivní, svým pohybem zlobil defenzivu Sparty, rozehrával rohy a v 81. minutě se po faulu na něj v pokutovém území zahrávala penalta. „Hráč Sparty (Ladislav Krejčí II.) byl za mnou a strčil mě do zad. Myslel jsem si, že to byla penalta, a nakonec to tak vyhodnotil i rozhodčí u videa,“ líčil Daněk.

Nařízený pokutový kop bohužel pro Sigmu Pablo Gonzalez neproměnil a nebyl úspěšný ani z dorážky. Sparta naopak v závěru utkání skórovala a dramatické utkání vyhrála 3:2. „Pocity jsou smíšené kvůli výsledku. Mně osobně se hrálo dobře, dost jsem toho naběhal, měl jsem dost míčů. Převládá ale zklamání, protože jsme nakonec utkání nezvládli, je to škoda,“ líčil na tiskové konferenci po zápase Daněk.

Svůj sedmý start ve Fortuna lize zaznamenal také sedmnáctiletý útočník Brna Daniel Fila. Na hřišti Bohemians 1905 odehrál jako střídající závěrečných 14 minut. Fila je absolventem RFA Jihomoravského kraje.

Na prvoligový start čeká obránce Josef Koželuh z Viktorie Plzeň. Osmnáctiletý absolvent RFA Plzeňského kraje a český mládežnický reprezentant byl již podruhé na lavičce připraven zaskočit v sestavě západočeského celku.

Zdroj fotografií: www.sigmafotbal.cz

dsc-3386.jpg

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS