Jáchym Šíp a Kryštof Daněk podepsali nové smlouvy

Jáchym Šíp a Kryštof Daněk podepsali nové smlouvy

Aleš Roll
02.02.2021
Olomouc
FAČR

Odchovanci Sigmy Olomouc a absolventi Regionální fotbalové akademie FAČR Olomouckého kraje Jáchym Šíp a Kryštof Daněk podepsali v hanáckém klubu nové profesionální smlouvy. A to až do 30. června 2025.

Čerstvě osmnáctiletí záložníci Daněk se Šípem patří mezi první hráče, kteří prošli Regionální fotbalovou akademií v Olomouci. Ta byla otevřena v roce 2016.

Podpisem nové dlouhodobé smlouvy se ukazuje fotbalová perspektiva obou mládežnických reprezentantů. Také je to ocenění práce mládežnických trenérů v Sigmě i Regionální fotbalové akademie Olomouckého kraje.

„Jsme tady spokojení, Sigma je náš domov, proto jsme rádi, že tady můžeme pokračovat dál,“ uvedli Daněk i Šíp pro web Sigmy Olomouc.

Daněk k dnešnímu dni (2. 2. 2020) za Olomouc nastoupil již k 12 ligovým utkáním, z toho třikrát v základní sestavě a předminulém kole zaznamenal svůj premiérový gól ve Fortuna lize. Rychlostně velice dobře vybavený Šíp patří rovněž do prvoligového kádru Sigmy, na svou příležitost zatím ještě čeká, naskočil jen do přípravných duelů.

„Těší mě, že oba hráči podepsali nové smlouvy, které jsou odrazem jejich fotbalového vývoje, pracovitosti a v neposlední řadě důvěry, kterou do nich klub vkládá. Sigma navazuje na svoji dlouhodobě vynikající práci s mládeží a já jsem přesvědčen, že právě Jáchym s Kryštofem budou dalšími z dlouhé řady olomouckých odchovanců, kteří se prosadí v rámci českého i evropského fotbalu," řekl pro web sigmafotbal.cz Viktor Kolář, šéf fotbalového úseku agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Oběma absolventům naší akademie gratulujeme a přejeme hodně štěstí na další fotbalové cestě!

Zdroj fotografie: www.sigmafotbal.cz

dsc03054.jpg

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS