První ligový gól Kryštofa Daňka

První ligový gól Kryštofa Daňka

Aleš Roll
25.01.2021
Olomouc
FAČR

Osmnáctiletý Kryštof Daněk vstřelil o víkendu svůj první ligový gól. Ofenzivní hráč Sigmy Olomouc je absolventem Regionální fotbalové akademie Olomouckého kraje a mládežnickým reprezentantem.

obotní duel s Opavou v 16. ligovém kole současného ročníku Fortuna ligy si bude Kryštof Daněk velmi dobře pamatovat. Za prvé nastoupil poprvé v sezoně za Sigmu v základní sestavě, za druhé vstřelil svůj premiérový ligový gól.

Celá situace se udála ve 25. minutě utkání za bezbrankového stavu. „Michal Vepřek doklepával míč do brány, od brankáře se to odrazilo do vzduchu. U míče jsem byl nejblíž, vyskočil jsem a naštěstí jsem to trefil. Je to parádní pocit,“ popsal Daněk na tiskové konferenci po utkání s Opavou, které Sigma vyhrála 4:1.

Čerstvě osmnáctiletý záložník se svou první ligovou trefou zapsal do historických tabulek, stal se totiž vůbec nejmladším střelcem Sigmy Olomouc v samostatné české lize. Gól vstřelil 18 dní po dosažení plnoletosti.

Daněk, olomoucký odchovanec a absolvent Regionální fotbalové akademie FAČR v Olomouckém kraji, se trefil ve svém 11. ligovém utkání, v základní sestavě nastoupil dvakrát, v této sezoně to bylo poprvé.

Jeho první ligová branka potěšila i reprezentační trenéry. „Je super, že nastoupil v základní sestavě a že k tomu přidal branku. Zápas jsem sledoval a ihned po utkání jsem Dáňovi gratuloval,“ uvedl Jiří Žilák, trenér národního týmu kategorie U20.

Bilance Kryštofa Daňka ve Fortuna lize

11 zápasů / 2x v základní sestavě / 1 branka / 1 asistence

Zdroj fotografie a videa: sigmafotbal.cz


„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS