Závěrečná soustředění U14 a U15

Závěrečná soustředění U14 a U15

Vladimír Vyrobik
29.06.2021
Karviná

Obě kategorie akademiků koncem června vydaly na závěrečná soustředění do nedalekých Beskyd. Nejprve vyrazila do Hrádku kategorie u15 a poté ji následovala i kategorie U14. Soustředění hodnotili hlavní trenéři obou kategorií Radomír Hlaváč a Michal Hlavňovský.

Radomír Hlaváč – hlavní trenér U14

Ve dnech 25 - 27. června jsme v rámci programu RFA absolvovali závěrečné minisoustředění na chatě Hrádek. Pro kluky to bylo zpestření a zároveň závěr jejich akademického roku, který byl bohužel ve velké míře ovlivněn radou mimořádných a ochranných opatření.

První den byl ve znamení her a turnajů. Zahráli jsme si nohejbal, stolní tenis a proběhla soutěž hodů na basketbalový koš. Večer jsme si zpestřili táborákem a opékáním špekáčků. Došlo i na pěveckou soutěž, kde jsme v našich řadách objevili i talentované zpěváky.

Druhý den byl ve znamení turistiky. Vyrazili jsme na celodenní výšlap z Hrádku přes Filipku, Čupel na Velký Stožek a přes Malý Stožek, Filipku zpět na chatu Hrádek. Po odpoledním návratu si kluci užili regeneraci v bazénu. Večer ještě došlo na vyzývací boje v nohejbale a stolním tenise o ceny. Třetí den už na nás čekala jen vydatná snídaně, sbalení věcí, což bylo pro některé ten nejtěžší úkol z celého soustředění a odjezd domů.

Velmi vydařená akce. Na klucích bylo vidět že si celé soustředění užívali.

Michal Hlavňovský - hlavní trenér U15

Ve dnech 21. 6. - 23. 6. 2021 se hráči U15 společně s realizačním týmem vydali do Beskyd, kde v krásném horském prostředí chaty Hrádek absolvovali závěrečné soustředění.

V pondělí po dopoledním příjezdu kluci ihned poobědvali a po ubytování a krátkém odpočinku absolvovali sportovní odpoledne složené z různých sportovních aktivit. V rámci sportovních aktivit se kluci mezi sebou střetli v nohejbale, street basketbale, stolním tenise a jako bonbonek si vyzkoušeli reakční rychlost na BlazePodu.

Na úterý byla naplánována delší túra, která začínala u chaty Hrádek a přes FIlipku, Velký a Malý Stožek, dále přes Česlar, Velký a Malý Sožov byla cílem 1. poloviny výšlapu hora Velká Čantoryje. Na Velké Čantoryji, hraniční hoře s Polskem se hráči občerstvili a poté zpět na chatu Hrádek. Cílový směr byl veden přes obec Nýdek na chatu Hrádek kam po zdolání necelých 30 kilometrů a převýšení více než 1.400 metrů celý tým kolem 17 hodin dorazil. Po večeři kluci vypsali motivační dotazníky pro psycholožky RFA a večer koukali na EURO 2021, Česko - Anglie. Celé soustředění proběhlo hladce, všichni jej absolvovali ve zdraví. Velké poděkování patří personálu chaty Hrádek.

RFA Karviná děkuje za podporu této akce i celého projektu Moravskoslezskému

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS