Naši absolventi Bohuslav Musil a Daniel Bouchner v reprezentaci do 16 let

Naši absolventi Bohuslav Musil a Daniel Bouchner v reprezentaci do 16 let

Jakub Pavlas
30.07.2021
Jihlava

Česká reprezentace do 16 let se účastnila XIX. ročníku Memoriálu Františka Harašty v historii, který proběhl ve dnech 20 - 22. července 2021. Mladí talenti se umístili na 3. místě a odvezli si tak bronzovou medaili.

Absolventi Regionální fotbalové akademie Kraje Vysočina Bohuslav Musil a Daniel Bouchner se dostali do výběru české reprezentace kategorie U-16. Na Memoriálu Františka Harašty 2021, se utkali se staršími hráči kategorie U-17. Svěřenci trenéra Petra Havlíčka se utkali ve skupině B se Sigmou Olomouc, Slavií Praha a Zbrojovkou Brno. Memoriál na jižní Moravě začala česká reprezentace do 16 let výhrou.

repre 2-1.jpg

Ve druhém zápase se hráči utkali s týmem Slavie kategorie U17 a konečný stav skončil remízově 0:0. Ještě v ten samý den se český národní tým do 16 let utkal se Sigmou Olomouc U17, pokud by čeští reprezentanti v utkání zvítězili, zahráli by si ve finálovém duelu o celkové vítězství na turnaji. Čeští reprezentanti ale utkání s Olomoucí nezvládli a podlehli 1:3. Oba naši absolventi RFA odehráli celé utkání.

V posledním utkání o bronzovou medaili se výběr Petra Havlíčka utkal s Viktorií Plzeň, ve kterém zvítězil v konečném výsledku 4:1. Úvodní branku v 11. minutě vsítil Bohuslav Musil, rodák z Přibyslavi, bývalý hráč Havlíčkova Brodu a Jihlavy, který nevynechal ani jedinou minutu na hřišti.

„Je to náplast po včerejším zklamání, kdy jsme prohráli a přišli tak o finále. Vždy je lepší, když konec srazu je pozitivně zakončený, navíc podpořený velmi dobrým výkonem, čtyřmi vstřelenými brankami. Je to určitě pozitivní závěr,“ řekl na závěr trenér Petr Havlíček.

repre 3.jpg

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS