Bohuslav Musil popisuje reprezentační sraz kategorie U15

Bohuslav Musil popisuje reprezentační sraz kategorie U15

Jakub Pavlas
23.06.2021
Jihlava

Reprezentace do 15 let pod vedením trenéra Karla Havlíčka a jeho kolegů, včetně trenérů z Regionálních fotbalových akademií FAČR, absolvovali dvě utkání se Slovenskem. První duel se konal 9. června od 17:00 v Púchově, pomyslná odveta 11. června od 11:00 v Nivnicích. Do obou zápasů zasáhl obránce Bohuslav Musil.

Nedávno jsi byl na reprezentačním srazu, jaké to bylo?

Reprezentační sraz byl pro mě velkou zkušeností. Panovala tam výborná nálada jak s trenéry, tak se spoluhráči. Také bylo skvělé, že jsme se opět sešli s bývalým spoluhráčem a skvělým kamarádem Danielem Bouchnerem. Celý sraz jsem si maximálně užil.

Jaký to byl pocit obléct reprezentační dres a nosit na srdci českého lva?

Obléct reprezentační dres je skvělé, nepopsatelný zážitek. Myslím si, že je to sen každého kluka, který má rád fotbal. Jsem rád, že jsem to mohl zažít a moc bych si přál, aby se to opakovalo. Je to velká motivace do budoucna.

Když porovnáš mezistátní zápas a zápas v žákovské soutěži, v čem je největší rozdíl?

V mezistátním zápase vidím největší rozdíl v rychlosti hry a v tvrdosti osobních soubojů. Ale touha vyhrát je všude stejná, ať se jedná o jakýkoliv zápas.

Mohl bys nám trochu přiblížit, jak to na reprezentačním srazu probíhá?

Po příjezdu na reprezentační sraz každý hráč obdrží kompletní vybavení na trénink i volnočasové aktivity. Stravování je podobné jako v RFA tj. 6 jídel a pitný režim. Tréninky jsou každý den dvoufázové. Dopolední trénink byl více zaměřený na taktiku a odpolední trénink byl více herní. Večer byla volná zábava.

Obě utkání se Slovenskem jste zvládli vítězně, co vám na to říkal pan trenér Karel Havlíček?

Trenér Karel Havlíček byl s oběma utkání spokojený, ale středeční utkání hodnotil o něco lépe než páteční. V obou utkáních nás trochu trápila koncovka, ale přesto dle pana trenéra, jsme byli v obou zápasech dominantnější.

Co si myslíš, že se ti v zápasech nejvíce dařilo a naopak, s čím si nebyl spokojený?

Myslím, že se mi dařilo čtení hry a vyhrávání osobních soubojů, jak v obranných situacích, tak při našich standardkách. Ale v zápase jsem mohl více mluvit a organizovat hru, s tímhle jsem nebyl spokojený a také s prací slabší nohou.

Dokonce si dokázal vsítit branku a vyrovnat stav na 1:1, jaký to byl pocit?

Tento gól řadím mezi své nejlepší. Dát branku je vždy krásná věc a dát ho v reprezentaci je dvojnásobná radost.

Jaké to je, když se setkáš s hráči, kteří nastupují v některých zápasech proti vám v soutěži. Je tam nějaká rivalita?

V ligových zápasech je mezi námi rivalita, protože žádný tým nechce prohrát, ale na reprezentačním srazu jsme byli výborná parta a chovali jsme se jako jeden tým.



„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS