Víkendový výběr hráčů a hráček do Regionální fotbalové akademie Kraje Vysočina

Víkendový výběr hráčů a hráček do Regionální fotbalové akademie Kraje Vysočina

Jakub Pavlas
17.05.2021
Jihlava

O víkendu ve dnech 15 – 16. 5. 2021 se uspořádal v Regionální akademii Kraje Vysočina dvoudenní kemp, pro budoucí hráče a hráčky RFA, který disponoval střídavým počasím, ale pěkným herním projevem mladých nadějí.

Výběrový kemp začal v sobotu ráno, kde hráči společně s rodiči dorazili na parkoviště FC Vysočina Jihlava. Hráče si převzal realizační tým a seznámil je s programem na celý víkend. Rodiče obeznámil s víkendovým programem a zároveň odpovídal na jejich dotazy šéftrenér Marek Hábl.

První činnost hráčů bylo změření In-body za pomocí fyzioterapeutky. Poté začala první tréninková jednotka na hlavním hřišti FC Vysočina Jihlava. Mladí fotbalisté měli tu čest, že před nimi mohl předstoupit absolvent Regionální fotbalové akademie Fares Shudeiwa.

„I já jsem ve vaší kategorii stál na vašem místě a vybral si příležitost jít do akademie, a myslím si, že kdybych této možnosti nevyužil, nebyl bych tam, kde právě jsem.“ řekl Fares Shudeiwa, hráč prvního týmu FC Vysočina Jihlava.

FAHRES VÝBĚR.jpg

Dalším obrovským zpestřením pro hráče, respektive brankáře a brankářku bylo, když na jejich dopolední trénink přijela ikona českého fotbalu, bývalý reprezentant a navíc vicemistr Evropy z roku 1996 Petr Kouba. Společně s trenérem brankářů v RFA Jihlava, Martinem Jíchou, dohlíželi na dění tréninkové jednotky. Pro mladé brankáře to byla určitě obrovská pocta a motivace do další práce.

kouba vyběr.jpg

Následující program probíhal tak, že hráči dostali oběd v balené podobě, díky dané situaci, a po něm byli sblíženi s chodem RFA. V odpoledním programu, měli mladí fotbalisté modelový zápas mezi sebou, kterému nepomohlo nepříznivé počasí, ale díky výborným podmínkám FC Vysočina Jihlava, hráčům dovolilo dané utkání dohrát, jelikož hlavní hřiště bylo ve výborném stavu. Hráči se poté odebrali s fyzioterapeutkou na závěrečné protažení a ukončení sobotního programu završila svačina a odjezd s rodiči.

Nedělní program probíhal podobně, jako předešlý den, akorát celé dopoledne bylo věnováno k testování všech hráčů a hráček. Motorické testy, které měl na starost celý realizační tým, probíhaly na umělé trávě v Jiráskově ulici, a testy kineziologické řídila fyzioterapeutka RFA. Po dokončení testů následoval oběd. Odpolední program byl zpestřený tím, že hráči a hráčky, během odpoledního zápasu, měli psychologické pohovory s psycholožkami a také psychologické dotazníky. Po ukončení pohovorů se fotbalisté a fotbalistky odebrali na závěrečné protažení a ukončení celého kempu.

VYBĚRY 2.jpg

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS