U 15 v závěrečném utkání s osobnostmi nezklamala

U 15 v závěrečném utkání s osobnostmi nezklamala

Aleš Roll
22.06.2020
Jihlava

Navzdory pandemii a přerušení činnosti regionálních akademií proběhlo i v letošním roce slavnostní ukončení dvouletého cyklu a předání certifikátů absolventům RFA Kraje Vysočina.

Hráči ročníku 2005 RFA Kraje Vysočina změřili síly v tradičním utkání s týmem fotbalových osobností Kraje Vysočina. V něm nastoupili mimo jiné opory FC Vysočina Jihlava z doby, kdy tým z krajského města vysočiny prvně postoupil do nejvyšší fotbalové ligy – Michal Veselý, Tomáš Kaplan, Ondřej Šourek, nebo brankář Ondřej Mastný – nedávný absolvent RFA Kraje Vysočina a v současnosti člen akademie Manchester United. A tak nebylo divu, že stejně jako v předešlých ročnících tahali hráči RFA za kratší konec a prohráli 6:2.

Čestný výkop zápasu učinil ředitel ZŠ E. Rošického pan Mgr. František Svoboda a náměstek hejtmana Kraje Vysočina pan Mgr. Pavel Franěk. Oba se také podíleli na předávání certifikátů absolventům Regionální fotbalové Akademie společně s dalšími hosty mj. náměstkem primátorky Mgr. Petrem Ryškou, Miroslavem Vrzáčkem předsedou KFS Kraje Vysočina, Markem Háblem, šéftrenérem RFA Kraje Vysočina a dalšími hosty a hráči týmu osobností.

Všem absolventům blahopřejeme a přejeme pevné zdraví a vůli pokračovat v úsilí na cestě za svým fotbalovým snem.

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS