Adaptační pobyt Regionální fotbalové Akademie Kraje Vysočina

Adaptační pobyt Regionální fotbalové Akademie Kraje Vysočina

Jakub Pavlas
17.08.2022
Jihlava

Ve dnech 14 - 16.8.2022 v autokempu Borovinka v Koněšíně u Třebíče, se uskutečnil adaptační pobyt RFA Kraje Vysočina. Začínalo se v neděli, kdy hráči společně s realizačním týmem odjeli autobusem od hlavního stadionu v Jiráskově ulici a ukončení bylo v úterý okolo 18:00 hodiny, kde si rodiče hráče odvezli přímo z Koněšína.

Hráči měli v rámci adaptačního pobytu domluvený dopolední program, ve kterém se jednalo hlavně o fotbalové aktivity, které se odehrávaly na travnaté ploše v Koněšíně. V odpoledním programu šlo především o teambuildingové aktivity.

„Primárně se jednalo o adaptační pobyt pro naši RFA Kraje Vysočina obou kategorií. Cílem je poznání se sebe navzájem mezi hráči, ale i realizačním týmem v méně komfortních podmínkách.“ Prozradil šéftrenér Marek Hábl.


V neděli, po příjezdu autobusem, se hráči ubytovali a zbytek dne strávili hraním her v různých týmech. V pondělí, v rámci tréninkové jednotky, se opětovně hráči rozdělili do smíšených týmů a soutěže se odehrávaly ve fotbalových dovednostech. Samozřejmě nechyběly ani samotné zápasy mezi týmy. Odpoledne proběhlo v soutěžním duchu, když hráči soutěžili v různých aktivitách, kde se využil i bazén. Večer byla mezi hráči a realizačním týmem volná zábava, kde nechybělo opékání špekáčků, diskuze, hra na kytaru a dokonce i zpěv. Ukončení úterního programu byla strašidelná stezka odvahy, kterou každý z kluků absolvoval. V úterý dopoledne hráči měli tréninkovou jednotku ve vlastních týmech a odpoledne závěrečné soutěže mezi sebou. Konec adaptačního pobytu nastal okolo 18:00 hodiny příjezdem rodičů.


Za celý realizační tým děkujeme, že se hráči Regionální fotbalové Akademie Kraje Vysočina zúčastnili adaptačního kurzu v Koněšíně a doufáme, že si celý pobyt náramně užili!


„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS