Nominace do nového akademického ročníku

Nominace do nového akademického ročníku

Mojmír Fryčák
26.05.2021
Olomouc

Je to tu! Po dlouhodobém skautování, testování a pozorování, které bylo v letošním školním roce do značné míry ovlivněno opatřeními v souvislosti s pandemií Covid-19, jsme konečně vybrali hráče, jimž bude nabídnuta smlouva o působení v Regionální fotbalové akademii Olomouckého kraje.

Podmínky pro výběr nového ročníku letos byly značně komplikované. Ve standardním režimu, kdy členové realizačního týmu hráče pozorují na regionálních trénincích, mezikrajských soutěžích a v mistrovských utkáních, jsme kluky viděli necelé 2 měsíce na podzim, pouze do doby, než došlo k omezení amatérského sportu.

Vzhledem k tomu, že restrikce nadále trvaly i s příchodem druhé poloviny, proběhla část skauting především formou doporučení od klubových trenérů nejen z celého olomouckého regionu, ale i trenérů krajských výběrů. Ve spojení s tím, co stihl realizační tým o hráčích navnímat v úvodní části sezony tak vzešel výběr cca 65 hráčů, kteří od rozvolnění opatření absolvovali proces výběru do akademie.

Ten se skládal z několika tréninkových jednotek, dvoudenního výběrového kempu a sportovně-zdravotní diagnostiky. Součástí výběru tak byly tréninkové jednotky zaměřené na fyzické či technické parametry, individuální herní dovednosti i součinnost hráčů v týmu, motivační pohovory s psycholožkami z Fotbalové asociace České republiky, kineziologický rozbor s fyzioterapeutem či podrobná analýza motorických schopností a dovedností každého z hráčů.

Regionální fotbalové akademie jsou výběrovým projektem a počet míst je bohužel omezený, proto byl počet kluků v každém kole redukován, až z něj nakonec vzešel výběr minimálního počtu 17 hráčů, kterým bude nyní nabídnuta smlouva o působení v RFA Olomouckého kraje. Maximální počet, který je stanoven na 25 hráčů v ročníku, jsme tedy záměrně kvůli omezeným možnostem výběru nenaplnili. Kluci, kteří se prozatím na seznamu neobjevili, tak mají stále možnost do akademie proniknout např. v letní přípravě anebo v průběhu 2-letého cyklu. Úplně všem hráčům i rodičům ještě jednou moc děkujeme za předvedené výkony, vstřícnost a trpělivost při celém průběhu výběrového procesu.

A nyní již k nominaci 17 jmen, na které realizační tým po pečlivém společném uvážení ukázal. Tady jsou!

  1. Hruban Štěpán – SK Sigma Olomouc
  2. Kollár Matěj – 1.HFK Olomouc
  3. Lakomý Patrik – FK Šumperk
  4. Šuba Adam – 1.HFK Olomouc
  5. Riedl Victor Kenneth – SK Sigma Olomouc
  6. Křiklava Marek – SK Sigma Olomouc
  7. Skácel Kryštof – SK Sigma Olomouc
  8. Di Cuia Marek – SK Sigma Olomouc
  9. Bušina David – SK Sigma Olomouc
  10. Kocourek Radek – SK Sigma Olomouc
  11. Vyroubal Michael – SK Sigma Olomouc
  12. Horák Maxim – SK Sigma Olomouc
  13. Pazdera Dominik – SK Sigma Olomouc
  14. Pavlištík David – SK Sigma Olomouc
  15. Chytil Samuel – SK Sigma Olomouc
  16. Hloušek Michal – SK Sigma Olomouc
  17. Kaštyl Radim – SK Sigma Olomouc

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS