Ševčík dal gól, Daněk odehrál celý zápas

Ševčík dal gól, Daněk odehrál celý zápas

Aleš Roll
08.03.2021
Jihlava
Brno
Olomouc
Karviná
FAČR

Z absolventů Regionálních fotbalových akademií FAČR se v profesionálních soutěžích dařilo o víkendu nejvíce Michalu Ševčíkovi. Záložník Vysočiny Jihlava v utkání prvního jarního kola Fortuna národní ligy skóroval.

Mládežnický reprezentant a absolvent Regionální fotbalové akademie Jihomoravského kraje Michal Ševčík se prosadil ve 22. minutě domácího duelu proti Vyšehradu, když proměnil nařízený pokutový kop.

Kmenový hráč Brna, který je v Jihlavě na hostování, odehrál v utkání 72 minut. Vysočina však vedení neudržela, v 89. minutě rovněž z penalty inkasovala a s posledním týmem druhé ligy brala po remíze 1:1 jen bod.

Za Jihlavu odehrál celý zápas i Adam Ritter, absolvent RFA Kraje Vysočina, v závěru utkání se dostal na hřiště i Fares Shudeiwa (rovněž RFA Kraje Vysočina).

Svůj premiérový start za Vlašim si připsal Matěj Jurásek. Sedmnáctiletý záložník je kmenovým hráčem Slavie, za níž už odehrál dvě utkání. V zimě se však vydal hostovat do Vlašimi, kde by měl získat vyšší herní vytížení. V prvním zápase za středočeský tým přišel na hřiště v 59. minutě krátce poté, co se hosté z Táborska ujali vedení. Prohru 0:1 však absolvent RFA Moravskoslezského kraje (Karviná) neodvrátil.

Kryštof Daněk, osmnáctiletý ofenzivní záložník Sigmy Olomouc, nastoupil již ke svému 17. zápasu v nejvyšší soutěži. Na hřišti Viktorie Plzeň odehrál absolvent RFA Olomouckého kraje celé utkání, Sigma však padla 0:1.

Osmnáctiletý útočník Daniel Fila (absolvent RFA Jihomoravského kraje) naskočil po pauze do druhé půle duelu Karviná-Brno. Zbrojovce se i díky jeho výkonu podařilo srovnat na 1:1 a sahala dokonce i po vítězství.

Zdroj fotografií:

www.sigmafotbal.cz

www.fcvysocina.cz

ja21-vysehrad 093_resize.jpg

Michal Ševčík právě proměňuje pokutový kop

ja21-vysehrad 061_resize.jpg

Adam Ritter v duelu s Vyšehradem

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS