Technika s míčem v režii hráčů akademie

Technika s míčem v režii hráčů akademie

Mojmír Fryčák
25.02.2021
Olomouc

Doba nám sice co do společného trénování na hřišti stále není nakloněna, ale hráči i realizační tým neúnavně pracují na tom, abychom byli co nejlépe připraveni, jakmile se do standardního procesu opět vrátíme.

Díky různým komunikačním platformám, např. systému XPS, je zadávání tréninkových jednotek trenéry a kontrola jejich plnění hráči jednodušší než kdy dříve. Protože se snažíme dodržovat model klasické sezony, byly úvodní týdny roku 2021 věnovány především kondiční přípravě. Na techniku a práci s míčem však taky nezapomínáme! Jednak jsme přesvědčeni, že je to i v tomto věkovém období třeba a také věříme, že se nám nejrůznějšími zpestřeními podaří kluky udržet motivované do tréninku a to např. formou soutěží.

Jednu z nich přibližuje hlavní trenér kategorie U15 Svatoslav Valenta: "Kluci mají každou středu zařazený trénink na rozvoj techniky s míčem. V praxi to vypadá tak, že pilují určitou dovednost a jakmile ji zvládnou, pošlou video ke kontrole. Musím říct, že si laťku nastavili hodně vysoko." Výsledky snažení, technickými kousky a režisérskými schopnostmi našich plejerů se můžete pokochat na videích níže. "Tentokrát jsme chtěli kluky trošku motivovat a vybrali jsme tři nejlepší videa. Hodnotili jsme jak kvalitu provedení, tak rovněž i práci se záznamem jako je střih, hudba atd., což se jim jednou může hodit i v pracovním životě," dodává Valenta.


„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS