Matěj Jurásek ve Fortuna lize

Matěj Jurásek ve Fortuna lize

Aleš Roll
21.11.2020
Karviná

Dne 21.11.2020 se na české prvoligové scéně objevil absolvent Regionální fotbalové akademie Moravskoslezského kraje z ročníku 2003 Matěj Jurásek.

RFA se Matěj, jako hráč MFK Karviná, vyskytoval v letech 2016-2018, po přechodu do dorostenecké kategorie přestoupil do SK Slavia Praha. Po aklimatizaci na nový klub, prostředí i spoluhráče se Matěj začal prosazovat v kategoriích U17, U19 se kterou si zahrál i mládežnickou Youth League, což je fakticky dorostenecká Liga mistrů UEFA, poté v dospělém „B“ týmu a narůstající sportovní výkonností si řekl i o pozornost trenéra „A“ týmu Jindřicha Trpišovského.

Ten jej nejprve zařadil do nominace na ligové utkání s Mladou Boleslaví, potom byl na lavičce při duelu Evropské ligy proti OGC Nice a v zápase na půdě SFC Opava se už Matěj dostal na hřiště, kde odehrál v závěru utkání svých prvních 12 prvoligových minut. Jeho debutu zřejmě napomohl i vývoj utkání, kdy červenobílí vedli již 4:0, ale i tak byl Matěj na hřišti v době, kdy Slavia vstřelila ještě další 2 branky a tak se mohl se svými spoluhráči radovat z vysokého vítězství.

Vývoj Matějovy kariéry celý realizační tým RFA MSK pozorně sleduje, drží mu palce a přeje mnoho dalších úspěchů ve sportu i životě.

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS