RFA JMK – SK Slavia Praha

RFA JMK – SK Slavia Praha

Aleš Roll
06.12.2020
Brno

V sobotu 5.12. sehrála naše akademie přátelské utkání s týmem SK Slavia Praha, které se uskutečnilo na nově zrekonstruované umělé trávě tréninkového centra mládeže města Brna.

S jedním z nejlepších týmů celé České republiky odehrály obě naše kategorie vyrovnaná utkání.

RFA JMK U15 – SK Slavia Praha U15 2:3 (0:3)

Branky RFA: Viktorin, Podkalský

Po velmi rozpačitém úvodu utkání, jsme po 2 hrubých individuálních chybách inkasovali 2 branky a těžko jsme se dostávali zpět do utkání. Soupeř získával odražené míče a tím i územní převahu. Na konci 1.poločasu jsme neproměnili vyloženou brankovou příležitost a z protiútoku jsme inkasovali 3.branku. Ve 2.poločase jsme byli aktivnější, soupeř sice více držel míč, ale dařilo se nám jej eliminovat dobrou organizací hry a pak jsme přecházeli do velmi nebezpečných rychlých protiútoků. Postupně jsme pak soupeře začali přehrávat (i kondiční připraveností). První branku vstřelil ze samostatného úniku, po přihrávce Večeři, střelou ke vzdálenější tyči, Viktorin. Druhou branku vstřelil Podkalský, po výborném přečtení rozhehrávky soupeře, navedením do pokutového území a střelou z levé strany podél brankáře. K vyrovnání měl nejblíže Večeřa, který po centru Janečka, střílel z hranice malého vápna nad branku.

U14 RFA JMK – Slavie Praha 2:2 (0:1)

Branky RFA: Souček 2

První utkání pro tuto kategorii jsme si vybrali TOP tým dané kategorie v ČR, 1.pol jsme byli horším týmem díky pomalému řešení herních situací a pomalému dostupováni soupeře na vlastní polovině hřiště.

Ve 2.pol naše hra snesla vysoké měřítko kvality díky zlepšenému přístupu v osobních soubojích a větší odvaze v situacích 1:1. Výsledek je pro naše hráče povzbuzením do další práce. Všichni si uvědomujeme, že nás čeká ještě spousta práce především po technicko-taktické stránce. První branku jsme vsítili po kolmé přihrávce Prokopa mezi obránce na nabíhajícího Albrechta, který přihrávkou napříč malého vápna vybídl na zadní tyči volného Součka ke skórování do prázdné brány. Branku na 2:2 jsme vsítili z pokutového kopu, po individuální akci Vizingera, který přešel od postranní čáry přes 3 hráče a přihrávkou pod sebe vybídl Součka ke střele, ten byl ale při svém pokusu faulován. Nařízený pokutový kop proměnil Souček razantní střelou k levé tyči, i když brankář střelu vystihl, tak neměl šanci na ni dosáhnout.

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS