Daniel Fila vstřelil první ligový gól

Daniel Fila vstřelil první ligový gól

Aleš Roll
14.03.2021
Brno
FAČR

Z absolventů Regionálních fotbalových akademií FAČR se o víkendu dařilo útočníkovi Zbrojovky Brno Danielu Filovi, který vstřelil svůj premiérový ligový gól. Za druholigovou Vlašim odehrál celé utkání sedmnáctiletý Matěj Jurásek.

Osmnáctiletý útočník Brna Daniel Fila je absolventem Regionální fotbalové akademie Jihomoravského kraje. V domácím souboji Zbrojovky s Jabloncem se dostal na hřiště jako střídající ihned po pauze za nepříznivého stavu 0:1.

Vysoký útočník se prosadil v nastaveném čase (90+1.) za stavu 0:2 a i když s míčem okamžitě sprintoval ke středovému kruhu, aby urychlil rozehrávku, vyrovnávací branku už se domácímu Brnu vstřelit nepodařilo.

Fila vstřelil svůj premiérový ligový gól poté, co se nadvakrát prosadil po centrovaném míči do pokutového území. Trefil se ve svém 11. utkání v nejvyšší soutěži, v roce 2019 si připsal dva starty za reprezentaci U18.

Za Vlašim nastoupil i ve druhé jarním zápase Matěj Jurásek, tentokrát v duelu v Ústí nad Labem. Sedmnáctiletý záložník je absolventem Regionální fotbalové akademie Moravskoslezského kraje (Karviná) a ve středočeském celku je na hostování ze Slavie. Na severu Čech odehrál celé utkání, v bezbrankovém zápase se však neprosadil.

(Daniel Fila, na úvodní fotografii hráč s číslem 9 druhý zprava v horní řadě)

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS